Menü

Ézsaiás - "Vigasztaljátok, vigasztaljátok népemet..." (Dr. Tokics Imre)

Ár:
1.290 Ft
Tokics Imre professzor könyve informatív, céltudatos és alapos. Az efféle kiadványtól azt várja az ember, hogy gazdagodjon a befogadása által: hitben és tudásban, bölcsességben. A szerző teljesítette az elvárást, könyve biztosítja mindezt, ezért az Isten áldásával ajánljuk azoknak, akik többre vágynak felületes újszövetségi tudásnál, lévén olyan ismeretekbe kalauzol el bennünket, amely a Krisztusban való hitünk gyökereit tárja fel. Mindezeket figyelembe véve nem az a kérdés, érdemes volt-e megírni ezt a könyvet, hanem inkább az, hogy miért kellett vele idáig várni. 
 
Elérhetőség: 181 db raktáron
Menny.:db

Leírás

Ézsaiás könyve 34:16 verse ezt írja: „Keressétek majd meg az ÚR könyvében, és olvassátok: sem egyik, sem a má­sik [prófécia] nem marad el. Mert szája parancsolta ezt, és Lelke gyűjti össze őket!” 
Ennek az igének az érvényessége túlmegy Ézsaiás pró­fétán, és olyan alapelvként tárul fel előttünk, amely rámutat, hogy az Újszövetség megértésének az alapja nem lehet más, csak az Ószövetség. A Talmud szerint „Minden próféta csupán a Messiás napjai érdekében prófétált” (Berakoth 34b). Vagyis minden, ami Krisztus születése előtt történt, ami megíratott, mind a Messiásban nyer értelmet, rá nézve értelmezendő, hiszen Isten célja minden korábbi tettében a megváltás volt, ami a Megöletett Bárányban teljesedett be. Ha ezt az elvet meg szeretnénk érteni, keresve sem találunk jobb írást, mint Ézsaiás próféta könyve. Isten szenvedő Szolgájának képe, a Messiás halálában kiteljesedő megváltási terv tanítása nála ölt alakot a legteljesebb formában. Írásai nélkül nem képzelhe­tő el az újszövetségi egyház megalakulása. Hitünk szinte értelmezhetetlen nélküle.
Az apostoli kor írói nem tettek mást, mint megértették az írásokat, amik a Messiás felől a messzi múltban megírattak, és nem éltek hiába. Ma is ezt kéri tőlünk Isten. Ez a könyv pedig remek alkalom arra, hogy az apostolok nyomába lépjünk. 

Paraméterek

Kiadó Advent Kiadó
kivitel fekete-fehér képekkel
Kötés karton ragasztott
Méret 130 x 180 mm
Terjedelem 124 oldal

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!