Menü

A megváltás története (Ellen G. White)

Ár:
3.000 Ft
A megváltás története Isten és az emberiség közös története. Bár a történelem főszereplőjévé gyakran igyekeznek az emberi nagyságot, hősiességet, hatalmat tenni, az valójában Isten Fia azon törekvésének története, amelyet értünk tett, hogy megszabadítson minket a bűn pusztításából és kilátástalanságából. János evangélista szerint mindez felfoghatatlan szeretetéből következett: „Mert úgy szerette Isten a világot, hogy az ő egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen” (Jn 3:16).
Ez a könyv mégsem történelemkönyv, a szó hagyományos értelmében biztosan nem. Minden lapja személyes megkeresés Istentől, és egyetlen célja, hogy a világ legfontosabb eseménysorát (a megváltást) az olvasó személyes történetévé tegye. Áldást akar közvetíteni, Isten családjának tagjává kíván tenni. Arra hív, hogy világunk ideiglenes és bűnnel, rosszal terhelt csábítása, életmódja helyett válasszuk az isteni hívást, hogy örök életet nyerjünk Krisztusban, a Megváltóban.
Mindezt olyan biblikussággal teszi, amire ma nem nagyon van példa a vallásosság irodalmában. Ha a szerző egy másik, a Jézushoz vezető út című könyvéről ezt írta az első fordítója, hogy „Hívő keresztyén társaimnak pedig azt mondom, hogyha másként nem tehetik, adják el kabátjukat és vegyék meg, mert méltó arra” (Keresztény, 1894. 54. o.), akkor ezt a kötetet pedig azzal ajánljuk, hogy azt MINDENKINEK OLVASNIA KELLENE A VILÁGON, kerüljön bármibe, hiszen az ember élete függhet tőle, az örök élete.
Áldás legyen minden olvasóján!
Elérhetőség: 3307 db raktáron
Menny.:db

Paraméterek

Kiadó Advent Kiadó
kivitel színes és ff képekkel
Kötés karton ragasztott
Méret 240x165x30
Terjedelem 372 oldal

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!