A fegyvertelen katona- Desmond Doss - egy nem mindennapi hős története

Új

Desmond Doss igaz története az egész világot lenyűgözi, hősiessége és példátlan embersége milliók életét inspirálja mind e mai napig. A II. világháború idején, Okinawa szigetén 75 bajtársa életét mentette meg úgy, hogy nem használt fegyvert. Mély és őszinte meggyőződéssel hitte, hogy nem olthatja ki egy másik ember életét.1 000 Ft‎

Kiadvány jellemzői

Kötés karton ragasztott
Méret A5
Kiadó Oneway Media 2017
Író Frances M. Doss
Terjedelem 153 oldal

Leírás

Desmond Doss igaz története az egész világot lenyűgözi, hősiessége és példátlan embersége milliók életét inspirálja mind e mai napig. A II. világháború idején, Okinawa szigetén 75 bajtársa életét mentette meg úgy, hogy nem használt fegyvert. Mély és őszinte meggyőződéssel hitte, hogy nem olthatja ki egy másik ember életét.

Katonaorvosként több alkalommal is egyedül hozta ki sebesült bajtársait az ellenséges vonalak mögül vagy a tűz alatt tartott senkiföldjéről, miközben ő is súlyos sérülést szenvedett. De Desmond Doss nemcsak a csatatéren, hanem a hétköznapi életben is hős volt, több győztes harcot vívott meg és példamutató emberi tartást és küzdő szellemet tanúsított. Kivételes élete mindannyiunkat megérint, nem véletlen, hogy a Mel Gibson rendezésében készült életrajzi film több Oscar-díj jelöléssel beírja magát a film történelembe is.

Vásárlók, akik ezt a terméket megvették: