Új Magyar egyháztörténelem

Magyar egyháztörténelem

Új

Jelen kötetünk a kereszténység immáron mintegy kétezer esztendős történetéből egy világméretekben szemlélve kicsinek látszó szeletet helyez górcső alá. Könyvünk a magyar nép hosszú vándorlásainak időszakával veszi az események fonalát, bemutatva e nemzet ősi vallásosságát, majd azt a háttérfolyamatot, melynek révén megismerkedett a monoteista vallásossággal és ezen belül is a kereszténységgel.3 200 Ft‎

Kiadvány jellemzői

Kötés karton ragasztott
Méret A5
Kiadó Advent kiadó
Író Tonhaizer Tibor
Terjedelem 302 oldal

Leírás

Jelen kötetünk a kereszténység immáron mintegy kétezer esztendős történetéből egy világméretekben szemlélve kicsinek látszó szeletet helyez górcső alá. Könyvünk a magyar nép hosszú vándorlásainak időszakával veszi az események fonalát, bemutatva e nemzet ősi vallásosságát, majd azt a háttérfolyamatot, melynek révén megismerkedett a monoteista vallásossággal és ezen belül is a kereszténységgel. Könyvünkben kiemelt figyelmet szentelünk a reformáció ismertetésének. Ugyancsak nagy hangsúlyt fektetünk a katolikus restauráció korára.

E könyv megírása során szem előtt kívántuk tartani azt a szempontot is, hogy lehetőség szerint minél szélesebb spektrumban tárjuk fel a hazánkban működő egyházak, illetve vallási közösségek eredetét.

Kötetünk elsősorban tankönyvként szolgál, de természetesen ajánlani tudjuk minden kedves olvasó számára.

Vásárlók, akik ezt a terméket megvették: