Dr. Szigeti Jenõ: Pánik a próféciák körül

Új

A kereszténység az apostoli kortól fogva a prófétai Igével élve szeretne elõre látni. De a prófétai Ige nem a jövõ várható eseményeivel kapcsolatos kíváncsiságunkat elégíti ki, hanem a célra, a megváltási terv beteljesedésére irányítja a figyelmünket.300 Ft‎

Leírás

A kereszténység az apostoli kortól fogva a prófétai Igével élve szeretne elõre látni. De a prófétai Ige nem a jövõ várható eseményeivel kapcsolatos kíváncsiságunkat elégíti ki, hanem a célra, a megváltási terv beteljesedésére irányítja a figyelmünket.
A hetednapi adventista egyház is egy olyan XIX. századi ébredési mozgalomból született, amelyik a próféciák gondos tanulmányozása során úgy vélte, hogy megfejtette Jézus visszajövetelének pontos idejét. Vártak és csalódtak. Mi a csalódottak maradékai vagyunk. De vajon végiggondoljuk-e azt, hogy Isten miért engedte meg, engedi meg ma is ezeket a csalódásokat?
Hisszük, hogy egyházát Jézus Krisztus vezeti, de vajon tudatosult-e bennünk, hogy az elszenvedett csalódásokkal mire akar tanítani minket Isten? Igen biztos nálunk a prófétai beszéd? Fordítunk-e figyelmet rá?
Vajon a Biblia prófétai kijelentéseit úgy használjuk-e, mint a vándor a következõ lépést megvilágító szövétneket és az irányt mutató Hajnalcsillagot?

Méret: 129 mm x 200 mm
Terjedelem: 38 oldal

Vásárlók, akik ezt a terméket megvették: