Menü

BOLDOG ÉLET ALAPÍTVÁNY

Rendezés:
900 Ft
Az 1844-ben megkezdődött vizsgálati ítéletről szóló tanítás, az adventizmus teológiai pillére, mint egy poros maradvány, úgy fekszik az adventista családok könyvszekrényében. Tudjuk, hogy ott van. Mindnyájan tudjuk, de senki nem aggódik miatta. Valójában nem is tudjuk, mit kezdjünk az 1844-es üzenettel. Nem vagyunk biztosak abban, mit is jelent, vagy talán nem is akarjuk igazán tudni. Azonban, ha ez a téma egyszer eltűnik, akkor eltűnik az adventista egyház is. Nem a teológia vált meg bennünket, és annak megértése sem ment meg minket. Azonban 1844 üzenete vagy igaz, és akkor az igazságot hisszük, vagy hamis, és hazugságot fogadtunk el, és hirdetünk. Lehetséges, hogy megtért, igaz hívő életet élő adventista vagy, de ha hited nem az 1844-es tanításon alapul, akkor az utolsó időkben, mint száraz levelet a fáról, úgy sodorhat el a forgószél. Hiszen, ki volna kész meghalni, vagy csupán szenvedni is egy olyan üzenetért, amelyben kételkedik? Ezért tanulmányozzuk e könyvet, 1844 megértését - egyszerűen.
250 Ft
Az egyházon belüli megújulást és reformációt már több mint száz éve sürgeti az Úr. Ted Wilson, a Hetednapi Adventista Egyház Generál Konferenciájának elnöke beiktatásakor egy teljeskörű megújulási folyamatot hirdetett meg. Az egyházban sokan komolyan vették ezt a felszólítást, mivel pontosan megegyezik azokkal a gondolatokkal, amelyekért évek óta világszéles mozgalmak keretében imádkozik a közösség nagy része. Ez a könyv erre a felhívásra reagál Ellen White kapcsolódó gondolataival. 
1.700 Ft
Dr. Szigeti Jenő posztomusz megjelent könyve, amely 5 kisebb könyv gyűjteményes kötete. 
1.200 Ft
Az immáron nyolcvanharmadik esztendejét betöltött prédikátor-költõ verseskötetét tartja kezében az olvasó. Verses formában írt látleletek e sorok hitünk és gyülekezeteink hétköznapi gondjairól.
750 Ft
Egy prédikátor verses vallomásai életéről, hitéről és szolgálatának elmúlt 60 évéről.
Erdélyi László 1927-ben született Debrecenben. 1946 óta áll a Hetednapi Adventista Egyház szolgálatában.
750 Ft
Szigeti Jenõ egyetemi tanár, lelkész számára a beszéd és az írás életének lényeges alkotó része, de aki ismeri õt, az tudja, hogy õ nem csak elõad, illetve prédikál. hanem minden mondatában benne van a lelke is. Ezért, aki ezt a kiadványt kézbe veszi és elolvassa a beszélgetést, amely Jenõvel 2011-ben, születésnapján készült,az nem csak életének fontosabb történéseit és tapasztalatait ismeri meg, hanem lelkét is.
3.500 Ft

„A Jelenések könyve? Felejtsd el, semmit nem fogsz érteni belőle!” Hányszor kaptam az évek során ezt az „útravalót” olyanoktól, akik sosem merték kezükbe venni a Biblia utolsó könyvét, mondván: ez már a régmúlt, ráadásul tele van szimbólumokkal, így esélyünk sincs kibogozni az üzenetét.

Sokáig én is elhittem ezt a véleményt, és Júdás levelével számomra befejeződött a Biblia. Később azonban egyre több – a Jelenések könyvéről szóló – előadás került elém, és döbbenten tapasztaltam, hogy egyrészt a szimbólumok beazonosíthatók, feltéve, ha rendszeresen olvassuk az előtte lévő könyveket is -, másrészt távolról sem csak a régmúltról van szó a „Jelenésekben”.

900 Ft

A Hetednapi Adventista Egyház íróit kezdettől fogva az a szándék vezette, hogy valósághű leírásokkal örökítsék meg az adventi üzenettel kapcsolatos történelmi eseményeket, és összegezzék elődeink bibliamagyarázatait. Azzal, hogy nem rejtjük el a tévedéseket és a csalódásokat sem, csak azt kívánjuk bizonyítani, hogy atyáink küzdelmei és felismerései nagy segítséget jelentettek az utánuk következő nemzedékeknek Isten vezetésének megláttatásában. Ilyen alázatos szemlélet teheti hitelessé a profetikus küldetésről való szilárd meggyőződést is.

Ez a rövid történelmivázlat csak a sarokköveket – vagy ahogy az elődeink nevezték, a pilléreket – helyezi az olvasó elé. A gazdag adventista irodaloman való elmélyülés segít kitölteni a hézagokat. A nagy Tanító segítségével az olvasó is részese lehet ennek a csodálatos építkezésnek.